Project

General

Profile

Bug #187

gnutls error registering new sensors

Added by over 12 years ago. Updated about 10 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Normal
Target version:
Start date:
Due date:
% Done:

0%

Resolution:
fixed

Description

Hello all,
Im not able to register more then one sensor on management server. I get always

 - connecting to registration server (10.100.100.2:5553)...
  - [[GnuTLS]] handshake failed: [[GnuTLS]] internal error..

and I dont know what is going wrong. Or maybe I do something wrong? Can someone tell me what are the way is to get more sensors installed then localhost?

What cause this error? I tried irc and google without success!

tia
stefan

History

#1 Updated by Yoann VANDOORSELAERE over 12 years ago

  • Status changed from New to Assigned

This seem to be an SRP compatibility problem between different [[GnuTLS]] version.
A fix is under investigation.

#2 Updated by Yoann VANDOORSELAERE over 12 years ago

  • Status changed from Assigned to Closed
  • Resolution set to fixed

(In r8800) Prefer anonymous authentication rather than SRP. We do this because there
are compatibility issue with SRP between different [[GnuTLS]] version.
Should fix #187.

#3 Updated by almost 12 years ago

  • Status changed from Closed to Feedback
  • Resolution deleted (fixed)

Replying to [comment:2 yoann]:

(In r8800) Prefer anonymous authentication rather than SRP. We do this because there
are compatibility issue with SRP between different [[GnuTLS]] version.
Should fix #187.

I've got the very same problem. I've installed all the 'latest' stuff.

lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID: Debian
Description: Debian GNU/Linux 4.0r0 (etch)
Release: 4.0r0
Codename: etch

libgnutls-config --version
1.4.4

Enter the one-shot password provided by the "prelude-adduser" program:
- enter registration one-shot password:
- confirm registration one-shot password:
- connecting to registration server (172.15.75.1:16354)...
- [[GnuTLS]] handshake failed: Handshake failed.

#4 Updated by almost 12 years ago

Oops. Forgot to adjust e-mail address

#5 Updated by Yoann VANDOORSELAERE almost 12 years ago

Please detail the libprelude version, as well as prelude-adduser output (both on the sensor and on the prelude-manager side).

#6 Updated by almost 12 years ago

Sorry!
I need to go to prep. school again to improve my reading capabilities... Somehow I completely blocked out the part that says:
"Go back to the serve you want to register to, get the one-shot password and insert on your
sensor machine..."

Having reread the stuff and done as it says everything starts working...

Just need to get used to the stuff, I guess...

#7 Updated by Yoann VANDOORSELAERE almost 12 years ago

  • Status changed from Feedback to Closed
  • Resolution set to fixed

Marking as closed again (configuration issue). Don't hesitate to modify the wiki documentation if you think it might avoid confusion.

#8 Updated by Yoann VANDOORSELAERE about 10 years ago

  • Project changed from PRELUDE SIEM to Libprelude
  • Category deleted (1)
  • Target version deleted (0.9.13)

Also available in: Atom PDF